1. Home
  2.   Projecten
  3.   Alle projecten
  4.   Projectenlijst
  5. Internetconsultatie: aanpassing regelingen modelvliegen en op afstand bestuurde luchtvaartuigen

Internetconsultatie: aanpassing regelingen modelvliegen en op afstand bestuurde luchtvaartuigen

U kunt reageren op de aanpassing Regeling modelvliegen en de Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen van 1 mei tot en met 29 mei 2017.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereidt een aanpassing voor van de Regeling modelvliegen en de Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen. De aanpassing trekt de regelgeving voor recreatieve en beroepsmatige dronevliegers meer gelijk en brengt deze enigszins in lijn met de toekomstige EU-regelgeving. Daarnaast wordt een ongewenste aanscherping van de regelgeving voor modelvliegvelden en het vliegen met drones boven deze modelvliegvelden gecorrigeerd.

Antarctica

Doel van de regeling

De voorgenomen aanscherping van de Regeling Modelvliegen is een volgende stap om de regelgeving voor recreatieve en beroepsmatige dronevliegers meer gelijk te trekken. Dit betekent dat ook voor de recreatieve dronevlieger een maximale vlieghoogte van 50 meter, maximaal 100 meter horizontale afstand van de piloot en minimaal 50 meter afstand houden van onder meer bebouwing, wegen en spoorlijnen gaat gelden.

Reageren

U kunt reageren op de aanpassing Regeling modelvliegen en de Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen van 1 mei tot en met 29 mei 2017 via www.internetconsultatie.nl (link opent in nieuw venster).

Platform Participatie

Hoofdmenu