1. Home
  2.   Projecten
  3.   Alle projecten
  4.   Projectenlijst
  5. Internetconsultatie: Ontwerp aansluitroutes Lelystad Airport

Internetconsultatie: Ontwerp aansluitroutes Lelystad Airport

U kunt niet meer reageren op het ontwerp aansluitroutes Lelystad Airport.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereidt de opening van Lelystad Airport in april 2019 voor. Hiervoor is een ontwerp van de aansluitroutes op het hogere luchtruim voor de luchthaven opgesteld. Met het voorliggende ontwerp kunnen 10.000 vliegbewegingen veilig op Lelystad Airport worden afgehandeld. Dit ontwerp ligt nu voor ter consultatie. Het ministerie is op zoek naar verbeterpunten op dit ontwerp binnen de geldende uitgangspunten van het Kabinet.

Lelystad Airport

Doel

Het Kabinet wil de mainportpositie van Schiphol zeker stellen, zeker nu de groei van Schiphol tegen de grens aanloopt. Besloten is om Lelystad Airport te ontwikkelen om samen met Eindhoven Airport een deel van het vliegverkeer van Schiphol over te nemen. Het gaat hierbij om vakantievluchten binnen Europa en andere bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Reageren

Meer informatie over het ontwerp aansluitroutes Lelystad Airport vindt u op het platform internetconsultatie (let op: link opent in nieuw venster). Hier kunt u ook de documenten van het ontwerp bekijken.

Platform Participatie

Hoofdmenu