1. Home
  2.   Projecten
  3.   Alle projecten
  4.   Projectenlijst
  5. Internetconsultatie: Besluit testlocatie drones

Internetconsultatie: Besluit testlocatie drones

U kunt niet meer reageren op het Besluit testlocatie drones.

In het AO in de Tweede Kamer van 3 september 2015 is het belang van de aanwezigheid van meer experimenteerruimte op testlocaties voor test- of experimentele vluchten drones onderkend. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft daarom het voornemen om het Besluit bewijzen van bevoegdheid voor de luchtvaart, het Besluit burgerluchthavens, het Besluit luchtvaartuigen 2008 en het Besluit vluchtuitvoering te wijzigen.

Antarctica

Doel van het besluit

Het doel van het besluit is om een veilige en laagdrempelige aanpak voor het uitvoeren van testen en experimenten met drones te creëren. Door de aanpassing in regelgeving is het niet langer nodig om ontheffingen aan te vragen voor het testen met drones. Dit vergroot de mogelijkheden om te kunnen testen en experimenteren. Daarnaast versterkt het de innovatie op het gebied van drones en daarmee de positie van Nederland als kennis- en innovatieland.

Reageren

Meer informatie over het Besluit testlocatie drones vindt u op het platform internetconsultatie. Hier kunt u ook de documenten van het besluit bekijken.

Platform Participatie

Hoofdmenu