1. Home
  2.   Projecten
  3.   Alle projecten
  4.   Projectenlijst
  5. Internetconsultatie: Wijziging regeling handel in emissierechten

Internetconsultatie: Wijziging regeling handel in emissierechten

U kunt niet meer reageren op de wijziging Regeling handel in emissierechten.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu brengt twee wijzigingen aan in de Regeling handel in emissierechten. De accreditatie-verplichting wordt verruimd tot de verificatie van gegevens die bedrijven aanleveren met het oog op de toewijzing van gratis emissierechten. Daarnaast wordt de hoogte van de vergoeding voor het aanhouden van een persoonstegoedrekening, handelsrekening en Kyotorekening aangepast.

Emissie

Doel van de regeling

De wijziging van de Regeling handel in emissierechten houdt in dat:

  1. verificateurs geaccrediteerd moeten worden om de gegevens te controleren die bedrijven inleveren wanneer zij gratis emissierechten aanvragen. Daardoor wordt meer zekerheid verkregen over de betrouwbaarheid van deze gegevens en de juistheid van de toewijzing.
  2. de gevraagde vergoeding voor het openen en onderhouden van een persoonstegoed- of handelsrekening of een Kyotorekening om in emissierechten te handelen wordt verhoogd. Op die manier komt de vergoeding meer in balans met de kosten die de NEa maakt. Daarbij komt de vergoeding op meer vergelijkbare hoogte te liggen met die in andere landen.

Reageren

Meer informatie over de wijziging Regeling handel in emissierechten vindt u op het platform internetconsultatie (link opent in nieuw venster). Hier kunt u ook de documenten van de regeling bekijken.

Platform Participatie

Hoofdmenu