Binnenkort op deze site: Spooruitbreiding Amsterdam

08-12-2023 206 keer bekeken {0} reacties

Lees meer over het Ontwerptracébesluit PHS Amsterdam Centraal (wijziging 2023).

Van woensdag 13 december 2023 tot en met dinsdag 23 januari 2024 kunt u een zienswijze indienen over het ontwerptracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Amsterdam Centraal (wijziging 2023).

Inhoud en doelen van het project

Op 14 januari 2021 heeft de staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat het tracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Amsterdam Centraal (2021) vastgesteld. In dit besluit staan maatregelen die nodig zijn om de verwachte groei van reizigers op Amsterdam Centraal mogelijk te maken.

In het tracébesluit uit 2021 staat dat twee gebouwen voor elektrotechnische systemen, zogenoemde relaishuizen, gebouwd worden. Tijdens de nadere uitwerking en detaillering van de maatregelen is gebleken dat de volgende wijzigingen nodig zijn:

  • De locaties van de twee geplande relaishuizen worden gewijzigd;
  • Bij de vrijespoorkruising Dijksgracht komt een derde relaishuis;
  • Het derde relaishuis zal geen 6, maar 7 meter hoog worden.

Om deze wijzigingen uit te kunnen voeren is het ontwerptracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Amsterdam Centraal (wijziging 2023) opgesteld. Dit ontwerptracébesluit heeft alleen betrekking op de drie relaishuizen.

Meer info

Relevante documenten bij deze fase en meer informatie over het ontwerptracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Amsterdam Centraal (wijziging 2023) vindt u vanaf 13 december op onze website.

Cookie-instellingen